Ikääntyneiden palvelut

Palvelukoti Kotiranta

Palvelukoti Kotirannassa tarjoamme korkeatasoista asumista ja hoivaa ikääntyneille. Kotiranta koostuu kahdesta kerroksesta, joista ensimmäisessä tarjoamme tehostettua palveluasumista ikääntyneille ja toisessa sijaitsevat muistisairaille suunnatut ryhmäkotimme.

Työtämme teemme sydämellä ja ammattitaidolla. Moniammatillinen henkilökuntamme työskentelee kodissasi osana arkeasi. Kotirannassa elät normaalia elämää, johon kuuluu niin iloa, surua kuin yllätyksiäkin. Arkena puuhailemme yhdessä kanssasi muun muassa virkistystoiminnan muodossa.

Juhlat piristävät arkeamme ja vietämmekin yhdessä niin kirkollisia juhlapyhiä kuin asukkaiden syntymäpäiviäkin. Keittiömme valmistaa täytekakut ja muut herkut jokaiseen juhlaan sopivalla teemalla ja yhteiset tilamme koristellaan juhlan mukaisesti. Myös omaiset ovat tervetulleita juhlimaan kanssamme!

Kotirannassa sinulla on oma, tilavalla kylpyhuoneella varustettu huone, jonka peruskalustusta lukuun ottamatta sisustat itse omaistesi kanssa. Tarvittaessa autamme sinua hankinnoissa ja sisustuksessa. Viihtyisät ja rauhalliset yleiset tilamme mahdollistavat viriketoiminnan sekä muiden asukkaiden kanssa ajanvieton ja seurustelun. Omaiset ovat tietysti myös aina tervetulleita vierailuille.

Kotirannan sauna sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja siellä pääset käymään tarvittaessa hoitajan avustuksella. Myös ulkoilumahdollisuudet ovat meillä hyvät, ja kaunis Mallusjärven ranta ja maalaismaisema houkutteleekin viettämään erityisesti aurinkoisia päiviä ulkona. Osa pihastamme on aidattu turvallista ulkoilua varten.

Palvelukoti Pääskylässä sijaitsevassa valmistuskeittiössämme valmistuvat maittavat ja terveelliset kotiruuat myös Kotirannan asukkaille. Ruokalistamme on kuuden viikon mittainen ja siinä huomioidaan esimerkiksi juhlapyhät. Muutaman kerran vuodessa järjestämme teemaviikkoja. Toteutamme myös erilaiset ruokavaliot tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Lääkäripalvelut järjestyvät oman lääkärimme kautta. Lääkäri käy Lepokodilla kerran kuukaudessa ja muina aikoina saamme häneen yhteyden puhelimitse tai terveyskeskuksessa käymällä. Lääkärimme kirjoittaa reseptit ja näytteet ottavat yksiköiden omat sairaanhoitajat. Sairaanhoitaja on paikalla vähintään jokaisena arkipäivänä.

Tilojen siisteydestä vastaa oma kodinhuoltajamme. Asukashuoneet siivotaan tarpeen mukaan, vähintään kuitenkin joka toinen viikko. Kiinteistöhuollosta vastaa arkisin paikalla oleva huoltomiehemme.

Tyynelä ja Rauhala

Kotirannan alakerran Tyynelässä ja Rauhalassa asunnot ovat kooltaan 16,5 m² – 41 m² ja osa niistä on oivallisesti pariskunnille sopivia kahden hengen huoneita. Asuntoihin kuuluvat invamitoitettu kylpyhuone sekä kevyt keittiövarustus. Asuntosi tarjoaa sinulle omaa rauhaa ja yksityisyyttä ja sisustat sen omaistesi kanssa omilla tavaroillasi mieleiseksesi. Kaikki tilamme ovat liikuntaesteettömiä.

Kaivatessasi muiden seuraa voit viettää aikaa yleisissä oleskelutiloissamme. Ruokasalissa voit viettää päivää muiden asukkaiden kanssa vaikkapa elokuvaa katsellen ja Lepolan oleskelutilassa voit päästä nauttimaan takkatulen lämmöstä. Henkilökuntamme järjestää päivittäin myös virikeohjelmaa yleisissä tiloissa. Ulkoilemaan pääset kauniissa Mallusjärven maalaismaisemissa.  

 

 

Onnela ja Sointula

Vaikeasti tai keskivaikeasti dementoituneille asukkaille suunnatut ryhmäkodit Onnela ja Sointula sijaitsevat Kotirannan toisessa kerroksessa. Asunnot ovat kooltaan 27 m² ja niihin kuuluu tilava kylpyhuone. Asuntosi tarjoaa sinulle omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Asunnon sisustat omaistesi kanssa omilla huonekaluilla ja pikkutavaroilla tutuksi ja mieleiseksesi.

Yleisissä tiloissa, kodinomaisissa keittiö-, ruokailu- ja oleskelutiloissa, puuhailet yhdessä hoitajien kanssa. Ulkoilemaan pääset hoitajien kanssa Mallusjärven maisemiin ja osa pihastamme on aidattu turvallista ulkoilua varten. Ryhmäkodeissa on myös tilavat lasitetut parvekkeet, joilla voit viettää aikaasi ja tarjota vaikkapa kahvit läheisillesi.