Lepokoti

”Toivoisin, että minua kunnioitettaisiin ihmisenä.”

”Olisi ihmisiä ympärillä.”

”Olisi turvallinen olo.”

Me Mallusjoen Lepokodilla haluamme tarjota asukkaillemme sen, mitä he itse toivovat: turvallisuutta, hoivaa ja tukea arjessa, läsnäoloa, seuraa ja kunnioitusta. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovatkin ihmisen kunnioittaminen, hyväksyminen, lähimmäisenrakkaus ja turvallisuus.

Tarjoamme palveluasumista ja tehostettua palveluasumista ikääntyneille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Toimimme kolmessa palvelukodissa Mallusjärven rannalla, Orimattilassa. Rauhaisa, kaunis maalaismiljöö luo ihanat puitteet onnelliselle elämälle tiiviissä yhteisössämme.

Kotiranta-palvelukodissa sijaitsevat iäkkäille suunnatut Tyynelä ja Rauhala sekä muistisairaiden ryhmäkodit Onnela ja Sointula. Kotirannassa tarjoamme tehostettua palveluasumista.

Pääskylä on Lepokodin uusin, vuonna 2017 toimintansa aloittanut ikääntyneille/ikääntyville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu 30-paikkainen palvelukoti.

Väinölä on Lepokodin ensimmäinen käyttöönotettu palvelukoti. Väinölässä tarjoamme kuntouttavaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Elämä Lepokodilla on rauhaisaa. Ympärillä olevat ihmiset, päivittäiset virkistyshetket ja kotona tehty ruoka tuovat iloa ja merkityksellisyyttä elämään. Järvimaisema, oma asunto ja viihtyisät yhteiset tilat muodostavat kodin, jossa elät turvallista ja arvokasta elämää. Myös Lepokodin terapiakissat Vili ja Viiru saattavat liittyä seuraasi niin päiväkahvin kuin kävelylenkinkin aikana.

Oma keittiömme valmistaa palvelukotiemme ruuat vuoden jokaisena päivänä. Valmistuskeittiö sijaitsee Pääskylässä ja Kotirannassa on oma jakelukeittiö. Jokaisessa palvelukodissa on viihtyisät yhteiset tilat, oma huone jokaisella asukkaalla sekä tilavat saunatilat. Kotirannassa ja Pääskylässä asunnoissa on omat minikeittiöt ja kylpyhuoneet. Palvelukotiemme tilat ovat esteettömiä.

Lepokodin tilojen kunnossapidosta huolehtii huoltomiehemme apulaisineen. Kodinhuoltajamme pitävät huolen sekä yhteisten tilojen että asuntojen siisteydestä ja ovat paikalla jokaisena arkipäivänä.