Tehostettu palveluasuminen

Palvelukoti Pääskylä tarjoaa korkeatasoista ja laadukasta asumista ikääntyneille ja ikääntyville päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Pääskylä on valmistunut loppuvuodesta 2017 ja käsittää 30 kpl 25,5 m² asuntoa. Osasta asuntoja on mahdollista muodostaa kaksio pariskuntien käyttöön. Käytettävissäsi ovat laadukkaat, ympärivuorokautiset kuntoutus- ja hoivapalvelut. Rauhalliset värit, siisti ympäristö ja oma minikeittiö lisäävät asumisen viehättävyyttä. Pääskylän voit tuntea omaksi kodiksesi ja nauttia sen suomista monista mahdollisuuksista. Kehitämme palvelujamme jatkuvasti yhdessä, asukkaita, omaisia ja yhteistyökumppaneita kuunnellen. Toiminta perustuu lähimmäisen kunnioittamiseen, yksilöllisyyteen ja turvallisuuteen.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme avustaa ja tukee asukkaita kaikissa toimissa kuntouttavaa ja voimavaralähtöistä työotetta noudattaen.

Pääskylän asukkaat ovat vuokrasuhteessa Mallusjokisäätiön tytäryhtiöön Kiinteistö Oy Mallusjoen Pääskylään ja voivat saada Kelan myöntämää asumistukea, mikäli ovat siihen oikeutettuja. Hakemusten tekemisessä ja esimerkiksi etuuksien saamisessa sinua auttaa tarvittaessa sosionomi ja vastuuohjaajasi.

Huoneistosi Pääskylässä on oma kotisi, jonka sisustat haluamallasi tavalla. Valmiina ovat moottoroitu sänky ja yöpöytä. Myös kaappitilaa on runsaasti sekä vaatteille että hygieniatarvikkeille. Huoneistossa on minikeittiö: pieni jääkaappi ja varaus pienkoneille. Tarvittaessa autamme sinua muiden tavaroiden hankkimisessa. Sekä asunnot, että yhteiset tilat ovat esteettömiä.

Yhteisinä tiloina käytettävissäsi ovat ruokailutilat kahdessa kerroksessa, oleskelutilat kahdessa kerroksessa, sauna ja pyykkitupa. Yläkerran oleskelutilasta avautuu upea maisema suoraan Mallusjärvelle. Asunnoista voi ihailla joko päijäthämäläistä peltomaisemaa tai Mallusjärveä. Mallusjoen Lepokodin valmistuskeittiö sijaitsee Pääskylässä. Pääskylän 2. kerroksessa on myös asukkaiden käyttöön tarkoitettu keittiö, jossa pääset tekemään esimerkiksi leivonnaisia ja voit vaikkapa tarjota vieraillesi kahvit.

 

 

Kuntoutus ja yksilöllisyys

Pääskylässä asukkaat ja henkilökunta osallistuvat yhdessä arkipäivän askareisiin. Asukkaana osallistut omien voimavarojesi mukaisesti arkisiin kodin toimintoihin. Kotisi siivoaminen yhdessä kodinhuoltajan kanssa kuuluu viikko-ohjelmaan, samoin henkilökohtaisten pyykkien peseminen Pääskylän pyykkituvassa, voimavarojesi mukaisesti. Lounaalla ja päivällisellä katamme yhdessä pöydät ja aterian jälkeen siistimme ruokailutilat. Ohjaajamme ovat jatkuvasti mukana kaikissa toiminnoissa ja heiltä saa apua konkreettisen tekemisen, ohjaamisen ja tuen muodossa, kukin tarpeensa mukaan.

Kaikille asukkaille tehdään yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jonka tarkoituksena on kartoittaa ja tukea henkilökohtaisia voimavaroja. Asukkaiden tarpeet ja toiveet näkyvät myös kuntoutussuunnitelmassa ja tulevat näin kaikkien työntekijöiden tietoon. Kuntoutussuunnitelman tekemiseen osallistuvat lisäksesi sinulle nimetty vastuuohjaaja, omaisesi ja tarvittaessa muita moniammatillisen tiimimme jäseniä.

Pääskylässä pääset harrastamaan monenlaisia asioita. Ryhmätoiminnot suunnitellaan yhdessä, asukkaiden toiveita ja voimavaroja noudattaen. Ryhmät voivat olla esimerkiksi kädentaitoja harjoittavia, liikunnallisia, ruoanlaitto- ja leivontaryhmiä tai kulttuuriryhmiä.

Hyvinvointi

Omassa kodissasi voit viettää aikaasi haluamallasi tavalla ja tekemällä sinulle merkityksellisiä asioita. Ryhmätarjontamme on päivittäistä ja monipuolista ja sen suunnittelussa olet aktiivisena mukana.

Ulkoilemme päivittäin kauniissa maalaismaisemassa, myös talvella. Ulkoilemaan pääset itsenäisesti tai ohjaajien kanssa, voimavaroistasi riippuen. Saunaan pääset aamulla, päivällä tai illalla, haluamaasi ajankohtaan. Hyvinvointiasi tukemassa tarjolla on myös akupunktioryhmä ja rentoutusryhmä kaksi kertaa viikossa. Lisäksi fysioterapeuttimme pitää liikunta- ja venyttelyryhmiä kaksi kertaa viikossa. Muina aikoina ohjaajat ovat mukanasi luomassa aktiivista arkea järjestämällä erilaisia liikuntatuokioita.

Ryhmien lisäksi teemme retkiä esimerkiksi markkinoille. Ryhmien ja retkien tarkoituksena on tuoda tekemistä ja iloa arkeen. Asioimaan, esimerkiksi kauppaan tai pankkiin, pääset Orimattilaan ohjaajan kanssa tai itsenäisesti kuljetustuella.

Ulkopuolisia palveluntarjoajia käy 3-4 viikon välein. Jalkahoitajan, parturi-kampaajan ja hierojan palvelut ovat käytettävissäsi ja heille maksat joko suoraan tai laskutuksen kautta.

Juhlat tuovat arjen keskelle yhteistä iloa. Asukkaiden syntymäpäivät, kirkolliset juhlapyhät ja muut perinteiset juhlapyhät suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä. Muutaman kerran vuodessa kutsumme myös omaiset ja läheiset viettämään päivää kanssamme Mallusjoelle. Muina aikoina omaan kotiisi voit kutsua vieraita aina kun haluat ja tarvittaessa he voivat myös yöpyä kodissasi. Meitä käyvät myös ulkopuoliset vierailijat viihdyttämässä, esimerkiksi paikalliset pelimannit soittavat tanssimusiikkia ja Orimattilan seurakunnan pastori pitää ehtoollishartaudet muutaman kerran vuodessa.

Terveyspalvelut

Pääskylässä saat kokonaisvaltaista palvelua, myös lääkärin palvelut ovat käytettävissäsi. Oma lääkärimme käy paikan päällä kerran kuukaudessa ja väliaikoina saamme häneen tarvittaessa yhteyden puhelinkonsultaationa tai käymällä Orimattilan terveyskeskuksessa vastaanotolla. Lääkkeet tulevat Orimattilan apteekista annosjakeluina, oma lääkärimme uusii reseptit. Laboratoriokokeet otetaan omien sairaanhoitajiemme toimesta.

Toimintakyvyn arvioinnissa käytämme RAI-mittaristoa. Fysioterapeuttimme tekee motorisen toimintakyvyn mittaukset säännöllisesti. Lisäksi teemme esimerkiksi muistiin ja mielialaan liittyviä testauksia. Mittausten ja testien avulla saamme yhdessä tietoa hyvinvoinnistasi ja tarvittaessa ohjaamme muiden asiantuntijoiden palveluiden äärelle. Moniammatillinen ja osaava työryhmämme huolehtii hyvinvoinnistasi ja viihtyvyydestäsi yhdessä sinun kanssasi Pääskylässä.