Palveluseteli

Mallusjoen Lepokodille on mahdollisuus päästä asukkaaksi myös palvelusetelillä. Seuraavat kaupungit ja kunnat ovat hyväksyneet Mallusjokisäätiön vanhusten asumispalvelujen palvelusetelituottajaksi:

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä)

Helsinki

Espoo

Palvelusetelitietoa:

Palveluseteli on henkilökohtainen. Kunnat määrittelevät omat rajansa palvelutelin arvolle, asiakkaalle annetun palvelusetelin arvo määräytyy henkilön bruttotulojen mukaisesti. Asiakas maksaa itse hoitovuorokausihinnan ja palvelusetelin välisen erotuksen eli omavastuuosuuden palveluntuottajalle. Palvelu on arvonlisäverotonta.

Palvelumaksun lisäksi asiakas maksaa vuokran, jonka suuruus riippuu oman huoneen koosta. Vuokran osuuteen on haettavissa KELAn asumistuki.

Asiakas maksaa itse myös omat lääkkeensä ja muut henkilökohtaiset menonsa. Palveluntuottaja ja asiakas tekevät kirjallisen sopimuksen palveluista ja perittävistä maksuista. Sopimussuhdetta koskevat kuluttaja- ja sopimusoikeuden säädökset.